1. Anasayfa
  2. Global Haberler

Dev çip fabrikasında patlama mı yaşandı? Açıklama geldi

TSMC fabrikası patlama iddiasıyla çalkalanıyor. ABD'deki çip tesisinde bir kişinin yaralandığı iddia edildi.

Dev çip fabrikasında patlama mı yaşandı? Açıklama geldi
0

Dünyanın en büyük çip tedarikçisi olan TSMC’nin ABD fabrikasında patlama olduğu iddia edildi. Arizona’daki tesiste yaşanan patlama sonucunda çalışanların yaralandığı belirtildi. Konuyla ilgili resmi açıklama ise gecikmedi.

TSMC, fabrikada patlama olduğu iddialarını yalanladı

TSMC; Phoenix’teki çip üretim tesisinde patlama olduğu iddialarını yalanladı. Ancak geçtiğimiz günlerde fabrikada kaza meydana geldiğini ve bir çalışanın yaralandığını söyledi. Kazanın detayları paylaşılmadı, fakat sülfürik asit giderme tankından kaynaklandığı bildirildi.

TSMC ise sülfürik asitle bağlantılı olarak patlama meydana geldiği iddialarını yalanladı. Buna göre Phoenix fabrikasında herhangi bir patlama veya yangın olmadığını söyledi. Ayrıca olayın herhangi bir fabrika ekipmanını veya üretim hattını etkilemediğini de belirtti.

Yaralanan sürücünün kazanın ardından hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Olay şu anda polis ve itfaiye yetkilileri tarafından soruşturuluyor. Ancak TSMC, olayın Arizona fabrikasındaki operasyonları veya tesis genişletme planlarını etkilemediğini vurguladı.

Yonga üreticisinin eyaletteki ilk fabrikası Nisan ayında çip üretimine başladı. Toplamda 65 milyar dolarlık yatırımla genişleyecek fabrika, 2025’in ilk yarısında TSMC 4nm sürecini üretmeye başlayacak.

Öte yandan TSMC, geçtiğimiz günlerde yeni N2 üretim teknolojisini paylaştı. Mevcut N3E üretim sürecine göre yüzde 10 ila yüzde 15 performans artışı ve yüzde 25 ila yüzde 30 daha düşük güç tüketimi vadedeceğini söyledi.

Bu değişiklikler, çip endüstrisinde yeni teknolojik standartlar belirlemeye yardımcı olabilir. Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına bekliyoruz.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir