1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

Tesla’nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı!

Tesla, insansı robot Tesla Optimus için yeni bir videosunu paylaştı. Artık fabrikada çalışmaya başladı. İşte detaylar...

Tesla’nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı!
0

Tesla, bundan bir kaç yıl önce düzenlediği yapay zeka gününde humanoid yani insansı robotu Optimus’u tanıttı. Tesla Optimus o günden bugüne kadar geliştirildi ve yapay zeka ile entegre hale getirildi. Şirketin X hesabından paylaşılan bir videoda ise insansı robotun fabrikada çalıştığı görüldü.

Tesla’nın insansı robotu fabrikada

Tesla, geçtiğimiz birkaç yıldır adı Optimus olan humanoid yani insansı bir robotun üstünde çalışıyor. 2021 yılında tanıtılan bu robotun ilk prototipi 2022 yılında karşımıza çıktı. Şirket, X’te @Tesla_Optimus adıyla insansı robot Optimus için bir sosyal medya hesabı açmıştı. Tesla, bu sosyal medya hesaplarında daha öncede robot ile alakalı paylaşımlar yapmıştı. Şimdi de fabrikada çalıştığı anları yayınladı.

Yukarıdaki videoda görmüş olduğunuz gibi Tesla Optimus, Tesla’nın fabrikasında pil hücrelerini sırayla dizmek gibi basit işleri yapabiliyor. Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın söylediğine göre robot tüm bu görevleri tek başına yani insan yardımı olmadan tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Videoda aynı zamanda insansı robot Optimus’un kafasındaki kameradan neler yaptığınıda görebiliyoruz. Robot, başarılı bir şekilde batarya hücrelerini sırayla önündeki kutunun içine dizebiliyor. Optimus, bu işlemi yapabilmek için uçtan uca sinir ağlarını kullanıyor.

Aynı zamnda iki boyutlu kameralarıdokuma sensörleri ve kuvvet sensörleri aynı zamanda çalışıyor. Gelen bilgiler arasında Optimus’un eğitildiği fabrikada daha az insan müdahalesiyle çalıştığı ve tek başına daha uzun yürüyüşler yapabildiğide yer alıyor.

Optimus, insan görevlerini yerine getirmesi ve zamanı geldiğinde insanların yerine fabrikada çalışıp iş gücünü arttırması için tasarlanan bir robot. İlerleyen zamanlarda satışa sunulması planlanan bu robotun evlerimize kadar gireceği düşünülüyor. Elon Musk, bu robotun 2025 yılında piyasaya çıkacağını söylemiş olsa da robotun daha çok geliştirilmeye ihtiyacı var gibi görünüyor.

Sizler Tesla’nın insansı robotu Optimus hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz bizim için değerli, lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir