1. Anasayfa
  2. Oyun

Steam, oyuncuların yıllardır beklediği özelliği alıyor!

Steam video kaydı desteği alıyor. Çok yakında uygulama içerisinden oyunların kaydını yapabileceksiniz. İşte detaylar.

Steam, oyuncuların yıllardır beklediği özelliği alıyor!
0

Oyun dünyasının en popüler dijital mağazası olan Steam, oyuncuların beklediği bir desteği sonunda kazanıyor olabilir. Valve’ın doğrudan Steam’de çalışacak bir ekran kayıt aracı geliştirdiği iddia edildi. Yeni özellik sayesinde oyuncular üçüncü taraf yazılımlara ihtiyaç duymadan, Steam’de video kaydı alabilecek.

Steam, oyunlar için video kaydı desteği alıyor

Günümüzde oyuncular Windows’ta video kaydı almak için NVIDIA ShadowPlay, AMD ReLive veya Windows Game Bar gibi programları kullanıyor. Ancak Valve’ın uygulamaya dahil edeceği kayıt seçeneği bu süreci kolaylaştıracak.

Steam Overlay desteği olan oyunlarda etkinleştirildiğinde, kullanıcılar ekranlarını kaydetmeye başlamak için F12 gibi bir kısayol tuşunu kullanacak. Bu, doğrudan uygulama içerisinde video kaydını başlatacak.

Geliştirilmekte olan özelliğin basit kayıtların ötesine geçmesi planlanıyor. Arka plan kaydı sunacak ve sürekli görüntü yakalayacak. En önemlisi ise belirli oyunlarda kayıt arayüzü içinde zaman çizelgesi işaretleri olabilir. Yani Counter-Strike 2 oynarken belirli sahneleri otomatik olarak yakalayabilir.

Steam’de bulunan kayıtlar, ekran görüntüleri ve diğer medya öğeleri 1 GB’lık bulut depolama alanında depolanacak. Klipler ve ekran görüntülerinin Steam topluluğundaki profillere, forumlara ve sosyal ağlara paylaşılabileceği aktarıldı.

Steam için video kaydı desteği henüz duyurulmamış olsa da, Valve’ın içerik paylaşımını basitleştirmeye odaklandığını söylemek mümkün. Dahili bir kayıt aracı, YouTube ve Twitch gibi platformlar için de kullanışlı olacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir