1. Anasayfa
  2. İos

Katlanabilir iPhone ve dahası! Apple’ın yol haritası sızdı

Apple yol haritası ortaya çıktı. Şirketin 2027 yılına kadar katlanabilir iPhone, SE 4 ve OLED iPad sunacağı söyleniyor.

Katlanabilir iPhone ve dahası! Apple’ın yol haritası sızdı
0

Apple’ın önümüzdeki yıllarda katlanabilir iPhone, OLED iPad ve MacBook gibi yenilikçi hedefleri bulunuyor. Buna göre şirketin 2027 yılına kadar tanıtacağı ürünleri gösteren bir yol haritası sızdırıldı. iPhone SE 4 ve katlanabilir model dikkatlerden kaçmadı.

Apple yol haritası 2027’ye kadar belli oldu

İnternete sızan Apple’ın yol haritası, şirketin önümüzdeki beş yılı kapsayan planlarını gözler önüne serdi. Sızıntının gerçekliği henüz bilinmiyor olsa da, 2027 yılına kadar sunulacak iPhone, iPad ve MacBook modelleri ortaya çıktı.

Yol haritasına göre iPhone 16 serisinin dört modelden oluşması ve tüm cihazların 8GB RAM’den güç alması bekleniyor. Pro modelleri 6,3 inç ve 6,9 inç ekran boyutlarının yanı sıra, 5x periskop zoom kameraya sahip olabilir.

2025 yılında ise uygun fiyatlı iPhone SE 4 tanıtılacak. Önceki modellere göre daha büyük 6.1 inç ekranla gelecek cihaz, 48 Megapiksel ana kamera gibi büyük iyileştirmeler alacak. Bu da uygun fiyatlı iPhone seçeneğinin önemli bir sıçrama yaşayacağını gösteriyor.

Önümüzdeki yıl sunulacak iPhone 17 Pro serisi ise üçlü 48 Megapiksel arka kamera kurulumuna ve OIS destekli 48 Megapiksel selfie kamerasına yer verecek. Cihaz ayrıca daha ince bir tasarım için Samsung’un Pol-less ekranlarıyla gelebilir.

Apple’ın ayrıca 6 inç dış ve 8 inç iç ekrana sahip katlanabilir iPhone ile 2026 yılında katlanabilir pazara girmeyi hedeflediği iddia edildi. Bu cihazın düşük güçlü LLW DRAM teknolojisini kullanacağı ifade edildi. Bu da katlanabilir olmasına rağmen performanstan ödün vermeyeceğini gösteriyor.

Sızan plan ayrıca 2027 yılında iPad Air ve iPad mini için OLED yükseltmesinin sunulacağını gösterdi. Son olarak Apple, 14 inç ve 16 inç OLED MacBook da tanıtacak.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir