1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

Elon Musk, yapay zekaya özel süper bilgisayar kuracak!

xAI süper bilgisayar projesi ortaya çıktı. Elon Musk, şirketin yapay zekasını desteklemek için yatırım arıyor.

Elon Musk, yapay zekaya özel süper bilgisayar kuracak!
0

Elon Musk, ChatGPT ve Gemini gibi modellerle yarışmak için vites artırdı. xAI tarafından geliştirilen Grok’un çok daha güçlü olması için bir süper bilgisayar geliştireceği iddia edildi. Bu proje, şirketin yeteneklerini artırmada kullanılacak.

Elon Musk, 100 bin çipli xAI süper bilgisayarı kurmak istiyor

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir yatırımcı etkinliğinde konuşan Musk, xAI’ın Grok’u eğitmek için özel olarak tasarlanmış projesini ele aldı. Buna göre 100 bin kadar yapay zeka çipine ihtiyaç duyacağını söyledi. Bu çipler Musk’ın “bilgi işlemin süper fabrikası” olarak adlandırdığı projede birbirine bağlanacak.

NVIDIA H100 çipleri kullanarak oluşturulan süper bilgisayarın, şu anda var olan en büyük GPU yapılanmasından en az 4 kat daha büyük olacağı iddia edildi. Bu da Grok’un yeni bir zeka seviyesine ulaşmasına olanak tanıyacak gibi görünüyor.

İddialara göre Musk, süper bilgisayarın 2025 yılının sonbahar döneminde faaliyete geçmesini hedefliyor. Zaman çizelgesine uygun olarak teslim edilmesini de bizzat denetleyeceğini söyledi. Bu kapsamda xAI’deki çalışmaları hızlandıracak.

xAI’ın ilk modeli olan Grok, şu anda X Premium+ aboneliği kapsamında test edilebiliyor. Henüz GPT-4 veya Gemini 1.5 seviyesinde olmasa da, 100 bin çipli süper bilgisayar ile uçuşa geçebilir. Musk, genel yetenek açısından Google ve OpenAI gibi liderlerin gerisinde kaldığını kabul ediyor.

xAI şu anda yapay zeka projelerini finanse etmek için kapsamlı bir finansman turu içerisinde. Musk, yatırımcılara bu turun tamamlandığında şirkete 24 milyar doların üzerinde bir değer biçebileceğini söyledi.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir