1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

ChatGPT programlama sorularında sınıfta kaldı

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ChatGPT, programlama ile ilgili soruları cevaplamada çok da iyi değil. İşte detaylar...

ChatGPT programlama sorularında sınıfta kaldı
0

OpenAI şirketinin ChatGPT adlı yapay zeka sohbet botu yavaş yavaş kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmeye başladı. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar işlerinde veya ödevlerinde daha hızlı olabilmek adına birçok konuda ChatGPT gibi birçok farklı bottan destek alıyor. Ancak yeni bir araştırma, ChatGPT’ye bilgisayar programlama sorularını cevaplama konusunda fazla güvenmememiz gerektiğini ortaya koydu.

ChatGPT programlama sorularının yarısından fazlasını yapamıyor

Purdue Üniversitesi’nde yapılan araştırma, bu ayın başlarında Hawaii’deki Bilgisayar-İnsan Etkileşimi Konferansı’nda sunuldu. Yazılım geliştiricileri ve programcılar için oluşturulmuş bir soru-cevap platformu olan Stack Overflow’dan alınan 517 programlama sorusuna ChatGPT’nin verdiği yanıtlar incelendi.

Yapılan araştırmaya göre ChatGPT, programlama ile ilgili soruların %52’sine yanlış bilgiler içeren yanıtlar verdi. Ayrıca verdiği cevapların %77’sinin gereksiz yere uzun olduğu ortaya çıktı. Fakat katılımcılar, iyi ifade edilmiş dil tarzı ve kapsamlılığı nedeniyle %35 oranında ChatGPT yanıtlarını tercih etti.

ChatGPT’nin bazı hatalarını programcılar da fark edemedi

Araştırmaya katılan programcılar, ChatGPT yanıtlarındaki yanlış bilgileri %39 oranında gözden kaçırdılar. Bu durum ChatGPT’nin, doğru görünen yanıtlarının beraberinde getirebileceği riskleri de ortaya çıkarmış oldu. Araştırma, ChatGPT gibi araçları kullanan herkesin aslında aşina olduğu sorunların rakamlara dökülmesine yardımcı oldu.

Büyük teknoloji şirketleri, en güvenilir sohbet botlarını kullanıcılara sunmak için milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya devam ediyor. Meta, Microsoft ve Google, aslında internetle olan ilişkimizi başka bir boyuta taşıma potansiyeline sahip yeni bir alanı ele geçirme yarışında. Ancak, önlerinde aşmaları gereken birçok sorun yer alıyor.

Bu sorunların başında ise ChatGPT gibi botların sadece programlama alanında değil birçok soruyu yanıtlarken çuvallaması geliyor. Google’un yeni yapay zeka destekli arama motorunun da genellikle güvenilmez veya mizah içerikli kaynaklardan aldığı yazıları doğru bilgi olarak sunduğu görüldü.

Peki kullanıcılar bu tip sohbet botlarına en sıradan soruları mı sormalı? Yoksa gelişmeleri için önümüzde daha zaman var mı?

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir