1. Anasayfa
  2. İos

iPad Pro’nun içini açtılar! Apple’ın sır gibi sakladığı tasarım

iPad Pro iç tasarımı gözler önüne serildi. M4 çipi, yenilenen sensörler ve çift hücreli bataryasıyla dikkat çekiyor.

iPad Pro’nun içini açtılar! Apple’ın sır gibi sakladığı tasarım
0

M4 çipinden gücünü alan 13 inç iPad Pro, gelişmiş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Apple’ın mühendislik konusunda zirve yaptığı tablet, aynı zamanda şimdiye kadarki en ince Apple ürünü olma unvanını barındırıyor. İşte iPad Pro iç tasarımı.

iPad Pro iç tasarımı ortaya çıktı

Bir YouTuber tarafından hazırlanan video, 13 inçlik iPad Pro’nun içini gözler önüne serdi. Buna göre Apple’ın da belirttiği gibi, iPad Pro’da ısıyı dağıtmaya yardımcı olan grafit tabakalar yer alıyor. Yüzde 20 oranında daha başarılı olan bu tabakalar, M4 için soğutucu görevi gören bakırla birlikte çalışıyor.

iPad Pro’nun iç tasarımında dikkat çeken diğer detaylardan biri ise ön kamera ve Face ID sensörünün ekranın sağ tarafında konumlandırılması oldu. Tabletteki mıknatıslar, Apple Pencil Pro ve yeni Magic Keyboard’u destekleyecek şekilde yeniden tasarlandı.

Ekranı çıkardıktan sonra gelişmiş hoparlör sürücülerini, daha ince kamera modülünü ve iki bölüme ayrılmış çift hücreli bataryayı yakından görmek mümkün. M4 çipi de Apple logosuyla birlikte çıkıyor. Sadece 5.1 mm inceliğindeki cihazın iç tasarımı oldukça başarılı görünüyor.

Yenilenen silikon işlemcilerin ilk modeli olan M4 çipi, 2. nesil 3nm teknolojisiyle geliştirildi. Yeni CPU, M2 iPad Pro’ya kıyasla yüzde 50 daha hızlı performans vadediyor. 4 performans çekirdeği ve 6 verimlilik çekirdeğine sahip. GPU ise 10 çekirdekli bir yapıya sahip, M2’ye kıyasla 4 kat daha hızlı işleme sunuyor.

Yeni iPad Pro modelleri 256GB, 512GB, 1TB, 2TB depolama seçenekleriyle geliyor. 11 inç 45 bin 999 TL’den, 13 inç ise 59 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir