1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya Platforumları

Kanada istihbaratı TikTok için uyardı!

Çin istihbaratının Kanada'daki kullanıcı verilene eriştiği iddiası ile Kanada istihbaratı halka TikTok kullanmayın çağrısı yapıyor.

Kanada istihbaratı TikTok için uyardı!
0

Geçtiğimiz aylarda ABD, Çin hükümetinin TikTok’un ABD’li kullanıcılara ait verilere eriştiğinden şüphe duyduğu için ülkede meclis, senato ve başkan kararıyla uygulama yasaklandı. Başkan Biden uygulamayı yasaklayan karara imza attıktan sonra hükümet, uygulamanın 6 ay i̇çerisinde Amerikan bir şirkete satılmasını istedi. Şimdi ise Kanada istihbaratı vatandaşlara TikTok kullanmayın uyarıdı yapıyor.

TikTok Çin istihbaratına bilgi mi veriyor?

Kanada istihbarat teşkilatı CSIS, halkı TikTok’a karşı uyardı. CSIS başkanı, yaptığı açıklamada uygulamanın aldığı verilerin Çin istihbaratı tarafından kullanılabileceğini söylüyor ve halka TikTok’u kullanmayın çağrısı yapıyor.

Kanada istihbarat başkanı David Vigneault, geçtiğimiz günlerde CBC News’e verdiği bir röportajda Çin hükümetinin dünyanın dört bir yanından bilgi toplamak için farklı teknikleri olduğunu söylüyor. İstihbarat başkanı aynı şekil Çin hükümetinin bilgisayarların çok güçlü olduğunu, iyi bir veri analiz etme yolları olduğunu, tüm bu verileri yapay zeka ile işlediklerini ve TikTok’u kullanmamaları gerektiğini söyledi.

TikTok kullanmayın çağrısından sonra merkez şirket ByteDance ise daha öncesinde ABD ve Avrupa’da bulunan kullanıcılarının verilerine kimsenin erişmediğini söyledi. Şirket, ABD ve Avrupa’dan gelen kullanıcı verilerini Amerika’daki Oracle şirketinde barındırıyor. Oracle’da barındırılan verilen Proje Teksas ve Proje Clover olarak isimlendiriliyor. Yakın zamanda yayınlanan bir rapor ise şirketin, ABD’li kullanıcıların verilerini saklamak için büyük bir çaba harcadığını gösteriyor.

Şirket sözcüsü Danielle Morgan ise The Verge ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi:
Bu iddialar kanıtlarla desteklenmiyor ve gerçek şu ki şirketimiz hiçbir zaman Kanada’daki kullanıcıların verilerini Çin hükümeti ile paylaşmadı ve istenilirse bile vermeyiz.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir