1. Anasayfa
  2. Mobil

Android ve iOS için yeni emojiler ortaya çıktı!

Android ve iOS, Unicode 16 beta ile yeni emojiler alıyor. Yedi emojinin test süreci resmen başladı. İşte detaylar.

Android ve iOS için yeni emojiler ortaya çıktı!
0

Teknoloji hayatımızın her alanına girdikçe emojiler de kaçınılmaz hale geldi. Yeni emojilerin dağıtımından sorumlu olan Unicode Konsorsiyumu ise test edilmek üzere birkaç yeni emoji paylaştı. Unicode 16 için sunulan beta progamıiOS 18 ile iPhone/iPad’e gelecek.

Unicode 16 beta programı başladı

Konsorsiyum, Unicode 16 için beta inceleme dönemini başlattı. Yeni emoji tasarımlarının muhtemelen 2025 yılının başlarında iPhone, iPad, Mac ve diğer Apple cihazlarında kullanıma sunulacağı belirtildi. Bu da iOS 18 ile dağıtılacağını gösteriyor.

Beta programında şimdilik yedi emoji bulunuyor. Bunlar arasında göz altında torba olan bir yüz, parmak izi, yapraksız ağaç, arp ve kürek gibi farklı kategorilerden emojiler bulunuyor. Unicode, emoji dünyasını ihtiyaçlara hitap edecek şekilde genişleteceğini ifade etti.

Google, Microsoft ve Apple gibi şirketler, bu emojileri baz alarak kendi tasarımlarını oluşturuyor. Unicode 16 bu yılın sonlarında tamamlanacak olsa da, Android ve iOS’a gelmesi 2025’i bulabilir. Hatta önümüzdeki yılın Mart ayında yayınlanacak iOS 18.4 sürümüne kadar iPhone’a gelmeyeceği düşünülüyor.

Apple, son emoji güncellemesini bu yılın Mart ayında yayınlanan iOS 17.4 ile paylaştı. Bu kapsamda kullanıcılarına kireç, mantar, anka kuşu ve birçok farklı el hareketi gibi yeni emojiler sağladı.

Google henüz yeni emojilerle ilgili olarak açıklama yapmadı. Ancak benzer bir senaryonun Android 15 cephesinde de yaşanması mümkün görünüyor. Android 15’in ara güncellemeleri, Unicode 16’yı destekleyecektir.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 1
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir