MacBook’a Windows XP yüklediler! Nasıl görünüyor?
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

MacBook’a Windows XP yüklediler! Nasıl görünüyor?

2011 model MacBook bilgisayara Windows XP Tablet PC Edition yüklediler. Dokunmatik ekran girişini bile destekliyor.

0

Microsoft’un ikonik işletim sistemi Windows XP farklı cihazlara yüklenmeye devam ediyor. Bir YouTuber, 2011 model MacBook bilgisayara Windows XP kurmayı başardı. Özelleştirilmiş model, dokunmatik ekran girişi bile destekliyor.

Dokunmatik ekranlı MacBook’ta Windows XP Tablet PC Edition’ı

Michael MJD isimli YouTube kanalı, dokunmatik ekrana sahip 2011 model MacBook’a Windows XP yüklemeyi başardı. MacBook’a 2005 yılında çıkış yapan Windows XP Tablet PC Edition’ı kuran YouTuber, 36 dakikalık videoda tüm detayları ele aldı.

Videoda birçok sorun yaşadığını kabul etti. Bunların içinde Windows XP’nin sürücü ve lisans dosyalarının bozulması yer alıyordu. Ancak dokunmatik ekran, kalibre edilmemiş olmasına rağmen Windows XP kurulumu sırasında otomatik olarak algılandı.

Sürücü kurulumları doğru şekilde yapılmamış olsa da, MacBook ekranında dokunmatik girişi kullanmayı başardı. El yazısı tanıma ve dijital not defteri gibi özellikleri MacBook’ta kullandı. Ayrıca dokunmatik oynanışı test etmek için klasik bir oyun da yükledi.

Ayrıca MacBook modellerinde resmi olarak dokunmatik ekran bulunmadığını belirtelim. YouTuber’ın kullandığı bilgisayar farklı işlevleri yerine getirebilmesi için özelleştirilmiş bir modelden oluşuyor.

Öte yandan artık desteklenmiyor olsa da Windows XP, Tablet PC Edition ile bu pazara giriş yapan ilk işletim sistemlerinden biriydi. Ancak Microsoft’un destek vermemesiyle birlikte tablet dünyasına büyümeyi başaramadı.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir