1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya Platforumları

Instagram’ın karanlık yüzü: Gençlerin sırları açığa çıkabilir!

Sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri konusunda endişeler barındıran Meta, Instagram için önemli bir araştırma başlattı.

Instagram gençlerin ruh sağlığını etkiliyor mu ?
0

Facebook ve Instagram gibi dev sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta, bir araştırma programı kapsamında Instagram’da paylaşımlarda bulunan gençlerin ruh sağlığı üzerine çalışılması için verilerinin bir kısmını araştırmacıların incelemesine sundu. Bu karar, hem etik hem de bilimsel tartışmaları beraberinde getirdi.

Gençlerin Instagram verileri bilimsel mercek altında

Meta, son aldığı kararla, Instagram verilerinin bir kısmını araştırmacıların incelemesine sunarak osyal medyanın genç kullanıcılar üzerinde psikolojik olarak zararlı olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. The Verge cephesinden gelen habere göre, Açık Bilim Merkezi (COS) ile Meta’nın yaptığı ortak çalışmayla, sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen bağımsız çalışmalar üretilecek.

Instagram Veri Erişim Pilot Programı olarak adlandırılan bu yeni çalışmayla, Instagram kullanımının gençler ve genç yetişkinler için ne kadar olumlu olduğuna dair kapsamlı bir araştırma yürütülecek. Instagram, bu çalışma için son 6 aya kadar olan verilerin tamamını COS ile paylaşmayı kabul etti. Bu anlamda, Instagram kullanıcılarının veri gizliliği ile ilgili şüpheleri de şimdiden gündeme geldi.

Meta, bu şüpheleri gidermek için araştırmacılara sadece Instagram kullanıcısının takipçileri, takip ettiği hesaplar, hesap ayarları ve fotoğraf paylaşım servisinde geçirdiği süre gibi veriler paylaşacağını belirtti. Bu veriler toplamda 24 farklı ülkeden kullanıcılardan alınacak ve milyonlarca farklı kullancııya dair bilgiler verilecek.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Meta’nın gençlerin ruh sağlığını düşünerek aldığı bu karar sizleri tedirgin etti mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir