GTA Online BattlEye anti-cheat sisteminı aldı!
  1. Anasayfa
  2. Oyun

Şaka değil: GTA Online için bu güncelleme 11 yıl sonra geldi

GTA Online yeni güncellemeyle birlikte BattlEye anti-cheat sistemini devreye aldı. Peki güncelleme ne işe yarayacak?

0

İlk olarak 2013 yılında yayınlanan GTA 5, hala tüm dünyanın en popüler yapımlarından birisi. Bu popülariteyi ise çoğunlukla GTA Online’a borçlu. Rockstar Games, sunduğu son güncellemeyle birlikte BattlEye anti-cheat sistemini GTA Online için devreye aldı.

GTA Online, BattlEye anti-cheat’i aldı

Rockstar Games, GTA Online PC versiyonuna BattlEye anti-cheat sistemini eklediğini duyurdu. Oyunun ilk çıkışından neredeyse 11 yıl sonra gelen bu güncelleme ise oyuncuları şaşırttı.

Geçtiğimiz saatlerde devreye alınan güncellemeyle birlikte BattlEye’ın yanı sıra Rockstar’ın kendi anti-cheat sistemlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Yeni önlemler, GTA Online’ın PC versiyonunda uzun süredir sorun yaratan hilecilere karşı mücadele edecek.

2013 yılında eski nesil konsollarda ve 2015 yılında PC’de piyasaya sürülen GTA Online; oyuncuların modlar, aimbotlar, yenilmezlik açıkları gibi hilelerle mücadele etmesine sebep oldu. Konsollarda bu sorun daha az görülürken, PC platformu hilenin yaygınlaşmasını kolaylaştırmıştı.

BattlEye, günümüzün en etkili üçüncü taraf anti-cheat çözümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Rainbow Six Siege ve PUBG gibi oyunlarda başarıyla kullanılan sistem, çekirdek düzeyinde sürücü korumalarıyla hile programlarını ve uygulamalarını tespit edebiliyor.

Ayrıca BattlEye’ın donanım yasaklama özellikleri sayesinde, sürekli hile yapan oyuncuların yeni hesaplar açması da engelleniyor. Bu da GTA Online’da yıllardır devam eden hile sorununa çözüm olacak gibi duruyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir