SearchGPT, şimdilik o kadar da iyi değil. İşte detaylar !
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

Google’dan sıkılanlara kötü haber: SearchGPT, o kadar da iyi değil!

Eğer siz de yakın dönemde SearchGPT arama motorunun Google'ın yerini almasını bekliyorsanız, şimdilik buna zaman var gibi...

0

Her ne kadar yapay zeka destekli arama motorlarının yeni döneme damga vurması beklense de, yaşanan gelişmelerin ne kadar hızlı olup olmadığı, arama alışkanlıklarımızın değişip değişmeyeceği de ayrıca merak konusu oluyor: Bu anlamda SearchGPT, şimdilik Google’ın yerini almaya pek de hazır değil. İşte gerekçeleri…

SearchGPT henüz stabil değil

OpenAI’nin büyük bir beklentiyle tanıttığı SearchGPT, dijital dünyada arama motorlarının işleyişini kökünden değiştirecek bir yenilik olarak lanse edilmişti. Ancak kısa sürede, kullanıcıları şaşırtan tanıtımlar yerini hayal kırıklığına bıraktı.

Yapay zeka destekli bu yeni nesil arama motoru, beklentileri karşılayamayan çeşitli testlerde hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Google’ın dijital arama tahtını sarsması beklenen SearchGPT, şu an için pek de stabil görünmüyor.

Washington Post’un yeni bir makalesine göre, SearchGPT halen doğruluk konusunda istikrar yakalayabilmiş değil. Google’ın hızlı bir şekilde kendi yapay zeka destekli arama araçlarını geliştirdiği bir dönemde, OpenAI’nin SearchGPT’si pek de başarılı bir performans sergileyemiyor.

Temel sorunlar aslında çok net. SearchGPT, OpenAI’nin yapay zeka modellerini gerçek zamanlı web verileriyle harmanlayarak daha hızlı ve doğru yanıtlar vermeyi hedefliyor. Kullanıcılar, sorgularına klasik Google linkleri yerine talep ettikleri bilgilerin bir özetini alıyorlar. Ancak bu özetlerin çoğu zaman hatalı olduğu görülüyor.

Örneğin, SearchGPT’nin OpenAI CEO’su Sam Altman’ın katılmayacağı bir teknoloji konferansında konuşma yapacağını iddia etmesi, sistemin olmadık fikirlere yatkın olduğunu gösteren en bariz örneklerden biri. Özetle ChatGPT’nin hata yapma ihtimaliyle SearchGPT’nin hata yapma olasılığı arasında temelde hiçbir fark yok.

Google’ın uzun süredir devam eden arama motoru yaklaşımı şimdilik ciddi bir rakipten yoksun gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere Google’ın bugünkü konumuna gelmesi yıllar aldı ve milyarlarca dolara mal oldu. OpenAI’nin de bu seviyeye ulaşabilmesi için sabırlı olması ve çok daha fazla yatırım yapması gerekebilir.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir