Google Gemini, Android için devrimsel bir yenilikle geliyor!
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

Google Gemini, Android için devrimsel bir yenilikle geliyor!

Google Gemini, her yeni gün Google Asistan'ın yerini almak için çeşitli yeniliklere kavuşuyor. İşte yapay zekadan gelen son haberler...

0

Google Gemini, özellikle Advanced modeliyle oldukça stabil bir deneyim sunsa da mobilde halen birçok işlemi gerçekleştirmek için sırtını Google Asistan’a dayıyor. Google, Gemini’nin yeni dönemde akıllı cihazlarda daha fazla yer etmesini planlarken, yapay zeka modeli için planlanan yeni özellikler de gün yüzüne çıktı.

Google Gemini, Asistan’ın yüklerini almaya geliyor

Google, yapay zeka destekli uygulaması Gemini’yi bu yılın başında tanıttığından beri hızla geliştirmeye devam ediyor. Buna karşın, Gemini’nin Google Asistan’ın yerini tamamen alabilmek için uzun bir yol kat etmesi gerektiği de açıkça ortada…

Eğer tam şu anda, Android telefonunuzda Gemini’yi varsayılan asistan olarak kullanırsanız, özellikle Google Home ile ilgili olanlar başta olmak üzere bazı komutları Google Asistan’a devrediyor olacak. Bu hem işlem sürecini gözle görülür oranda yavaşlatıyor hem de kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiliyor.

Google Gemini’nin bu en büyük sorunu yakında tarih olmak üzerer… Gemini, Google Haritalar, Google Uçuşlar, Oteller, YouTube, YouTube Music ve Workspace için kendine ait uzantılara sahip olan yapay zeka modeli, çok yakın zamanda Asistan’dan ‘ödünç almak zorunda kaldığı’ etklentileri de bünyesine ekleyecek.

Google uygulamasının v15.29.34.29 beta sürüm kodlarını inceleyen uzmanlar, yeni Gemini’de Google Home ve Telefon uygulaması da dahil olmak üzere Gemini için birkaç yeni uzantı üzerinde çalışıldığını ortaya çıkardı.

Bu sayede, yapay zeka destekli sohbet robotunun Google hesabınıza bağlı akıllı ev cihazlarını kontrol etmesine olanak tanınacak. Aynı şekilde Telefon uygulaması fotoğraf çekme, uygulama açma ve ses seviyesini ayarlama gibi birçok özellik için doğrudan Gemini kullanılacak.

Görünen o ki Google, yeni dönemde Asistan’ın sahneyi yavaş yavaş Gemini’ye bırakacağı bir dönemece girmiş durumda. Siz de görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir