Asrın dolandırıcılığı: Yapay zeka ile Spotify ve Apple Music’i soydu!
  1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya Platforumları

Asrın dolandırıcılığı: Yapay zeka ile Spotify ve Apple Music’i soydu!

Aralarında Spotify ve birkaç önemli müzik platformu, akla hayale gelmeyecek bir planla resmen soyuldu. İşte detaylar...

0

Seneler 2024’ü göstermişken, artık dolandırıcılık ve soygun vakaları da eskisi gibi klasik usüllerle yapılmaz oldu: Amerika Birleşik Devletleri’nde bir adam, Spotify Apple Music ve Amazon Music gibi birçok platformun bulunduğu şirketleri, akla hayale gelmeyecek bir fikirle soydu. İşte detaylar…

Spotify ve diğerlerini yapay zekayla kandırdı

Kuzey Carolina’lı bir müzisyen, yapay zekayı (AI) kullanarak müzik platformlarını dolandırdığı iddiasıyla Çarşamba günü federal savcılar tarafından suçlandı. Michael Smith (52), var olmayan grupların şarkılarını üretmek için AI kullanarak yüz binlerce sahte şarkı oluşturdu ve bu şarkıları botlarla dinleterek Spotify, Apple Music ve Amazon Music gibi platformlardan telif ücreti topladı.

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams tarafından duyurulan suçlamalar arasında dolandırıcılık ve kara para aklama komplosu yer alıyor. Eğer suçlu bulunursa, Smith her bir suçlama için 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İddialara göre, Smith’in bu planı yedi yıl boyunca devam ettirdi ve bu süre zarfında satın alınan e-posta adresleriyle binlerce sahte hesap oluşturdu. Bu hesaplar üzerinden kendi AI ile üretilen şarkılarını farklı bilgisayarlardan tekrar tekrar çalarak, çeşitli yerlerden bireysel dinleyici taklidi yaptı.

Başarıyı dijital dinleme sayılarına dayandıran müzik endüstrisinde, Smith’in sahte katalogu milyarlarca dinleme sayısına ulaşmış. Dolandırıcılığı gizlemek için her bir şarkıyı çok fazla çalmayarak faaliyetini geniş bir yelpazeye yaymış, AI ile oluşturduğu sanatçı isimleri ve şarkı adlarını da dikkat çekmemek adına ilginç isimlerle oluşturmuş.

Sanatçı isimleri arasında Callous Post ve Calorie Screams yer alırken, şarkı adları “Zygotic Washstands” ve “Zymotechnical” gibi başlıklar taşıyormuş. Smith’in bu yöntemle 10 milyon doları zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir