GTA 6 umutları yıkıldı:  2026’ya etelendi oyun
  1. Anasayfa
  2. Oyun

Rockstar geliştiricileri itiraf etti: GTA 6’yı beklemeyin!

Rockstar Games'in büyük umutlarla beklenen oyunu GTA 6, yine ertelendi. İşte oyunun yeni çıkış tarihi ve detayları...

0

İki Rockstar Games geliştiricisine göre, GTA 6 hayranlarının biraz daha sabretmesi gerekecek. Yeni gelen bilgilere göre, Rockstar Games’in büyük merakla beklenen oyun2026 yılına ertelendi. Oyunun çıkış tarihi, 2026’nın başı ile ortası arasında bir zamanda gerçekleşecek gibi görünüyor. Dahası, GTA 6’nın PC versiyonu, konsol sürümünden 12 ila 18 ay sonra piyasaya sürülecek. Sızıntılar ise, Rockstar Games’in iki farklı stüdyosunda çalışan geliştiricilerden geldi.

GTA 6, 2026’ya ertelendi: PC versiyonu ise piyasaya çıktıktan 18 ay sonra geliyor

Aslında, Rockstar Games2023 yılının Aralık ayında GTA 6’nın ilk fragmanını yayınlayarak oyunun 2025 yılında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Şirket, Mayıs 2024’te yaptığı açıklamalarda ise oyunun çıkış tarihini 2025 sonbaharı olarak daha da netleştirmişti. Fakat görünen o ki, bu tarihler ertelenmiş durumda. Hatta, oyunun PC’ye gelmesini bekleyen oyuncular için çok daha uzun bir bekleyiş söz konusu.

Take-Two Interactive’in CEO’su Strauss Zelnick, yaptığı açıklamalarda, Rockstar Games’in yine sınırları zorlayan bir eğlence deneyimi sunacağından emin olduklarını belirtti. Ayrıca, GTA 6’nın ticari anlamda büyük bir başarı getireceğini öngördüklerini dile getirdi. Zelnick’e göre, oyunun piyasaya sürülmesi, oyun dünyasında büyük ses getirecek.

Erteleme haberi, GTA 6’yı dört gözle bekleyen oyuncular arasında hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Ancak Rockstar Games, oyun dünyasında genellikle mükemmelliğiyle tanınan bir firma olduğundan, bu uzun bekleyişin karşılığını kaliteli bir yapım ile alacaklarına dair umutlar yüksek.

Siz bu gecikme hakkında ne düşünüyorsunuz? PC versiyonunun daha geç gelmesi, konsol satışlarını artırma stratejisinden kaynaklanıyor olabilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir