NVIDIA RTX 3050 A ekran kartı performansı belli oldu!
  1. Anasayfa
  2. Ana kartlar

NVIDIA RTX 3050 A ekran kartı performansı belli oldu!

Yeni NVIDIA RTX 3050 A grafik kartı Geekbench performans test sonuçları açıklandı. Yüksek performans ve daha düşük güç bir arada.

0

NVIDIA, mobil dünyaya yönelik geliştirdiği yeni RTX 3050 A grafik kartı ile performansı ve enerji verimliliğini aynı potada eritiyor. Yeni sızdırılan test sonuçlarına göre yeni GPU, NVIDIA’nın amiral gemisi Ada Lovelace mimarisi ile geliyor ve RTX 40 serisinden güç alıyor. Peki, sonuçlar ne diyor? Gelin yakından bakalım…

NVIDIA RTX 3050 A performans testi ne diyor?

Testlerde HP Victus dizüstü bilgisayar ile yapılan deneyler, RTX 3050 A’nın 3DMark testlerinde 57.138 puan alarak önceki RTX 3050 6 GB modelinden daha iyi bir performans sergilediğini gösteriyor. Ancak, bu yeni model RTX 4050’nin puanı olan 80.921‘e kıyasla daha düşük bir sonuç elde etti. Yine de, 50W TGP (Toplam Grafik Gücü) değeri sayesinde düşük güç tüketimi ile yüksek performans sunan RTX 3050 A, özellikle uzun pil ömrü arayan kullanıcılar için ideal bir seçenek olmaya aday.

RTX 3050 A, 1792 CUDA çekirdeği ve 1935 MHz’lik bir saat hızı ile geliyor. Bu değerler, grafik kartının zorlu oyunlarda ve grafik gerektiren uygulamalarda oldukça iyi performans göstereceğinin sinyallerini veriyor. Ayrıca, kartın 4 GB GDDR6 bellek ile donatılmış olması, hızlı veri işleme ve yüksek grafik performansı açısından önemli bir avantaj. Ada Lovelace mimarisi, bu kartın NVIDIA’nın önceki nesillerine göre daha yüksek verimlilik ve daha düşük enerji tüketimi sunmasını sağlıyor.

NVIDIA RTX 3050 A, özellikle düşük güç tüketimi gerektiren dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. NVIDIA, bu kartın Hindistan gibi belirli pazarlarda sunulacağını belirtiyor. Yani, küresel olarak her bölgede bulunmayabilir.

Sizce RTX 3050 Ab, mevcut mobil grafik kartları arasında fark yaratır mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir