1. Anasayfa
  2. İos

iOS 18 Beta’da, hayat kurtaracak gizli özellik keşfedildi!

Bu hafta itibarıyla Apple iPhone kullanıcılarına sunulan iOS 18 Açık Beta, henüz sizin dahi keşfetmemiş olabileceğiniz bir özellik içeriyor.

iOS 18 Beta’da, hayat kurtaracak gizli özellik keşfedildi!
0

Apple, bu hafta içerisinde hiç beklenmedik bir anda iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 ve tvOS 18’in halka açık beta sürümlerini yayınladı: Henüz işletim sistemlerinin tüm özellikleri keşfedilmiş değil ancak eğer siz de bir iOS 18 Açık Beta kullanıcısıysanız, teknoloji devinin gizlice eklediği bu özellik oldukça hoşunuza gidecek.

iOS 18 Beta ile telefonunuz üst düzey bir fenere dönüşüyor

Bildiğiniz üzere iOS ve iPhone için Denetim Merkezi’nde bulunan el feneri zaten uzunca bir süredir var. Yine son yılalrda gelen güncelleme ile, bu el feneri uygulamasında 4 farklı parlaklık ayarı da yapabiliyordunuz.

Apple, iOS 18 Beta ile getirdiği yenilikle birlikte, iPhone’unuzu tam teşekküllü bir el fenerine dönüştürmenize izin veriyor. Yukarıdaki kısa videodan da görebileceğiniz üzere, artık el feneri minik bir oyuncağa dönüştürülmüş durumda. El fenerine basılı tutup sağa sola çekerseniz, fenerin açısını ve ne kadar büyük bir alanı aydınlatabileceğini ayarlayabiliyorsunuz.

Bu yeni gelen özellikle hem aydınlanacak alanı hem de parlaklığı tek bir parmak hareketiyle ayarlayabiliyorsunuz. Apple, ekrandaki minik animasyonu da ihmal etmeyerek bu işlemin göründüğünden bile keyifli hale gelmesini sağlamış. Bu anlamda önümüzdeki günlerde yayınlanan işletim sistemlerindeki bu tür gizli kalmış özelliklerin keşfedilmeye devam edeceği düşünülüyor.

Peki sizler bu özellikle ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir