1. Anasayfa
  2. Konsol Oyunları

Gözler yaşlı: Xbox Game Pass için kara haber geldi!

Bu hafta içerisinde oyuncuların kafasında soru işaretleri oluşturan Microsoft, Game Pass için önemli açıklamalar yaptı. Ancak haberler kötü..

Xbox Game Pass için kara haber geldi!
0

Bu hafta içerisinde sizlerle paylaştığımız haberlerde, oyuncuların Microsoft Xbox Game Pass için kafalarının oldukça karışık olduğunu ve yeni dönemde neyle karşılaşacağını bilmediklerinden söz etmiştik. Microsoft, sosyal medyadaki bu muammalara bir son vererek önemli bilgiler paylaştı. Ancak gelen bilgiler, pek de hoşunuza gitmeyecek gibi. İşte detaylar…

Game Pass için ilk gün oyunları artık paralı ve abonelik sınırı geldi!

Microsoft son dönemde, Xbox Game Pass aboneliğinde yapacağı değişiklikler nedeniyle eleştirilerin merkezine oturmuş durumda. Son gelen bilgilere göre, artık giriş seviyesi Microsoft Game Pass aboneliğinizle, PC ve Xbox için bütün oyunları ilk günden oynamayacağınız kesinleşti. Bunun için farklı bir abonelik modeli satın almanız gerekecek. Ancak kötü haberler bununla da sınırlı değil…

Gelelim özellikle Türkiye’deki Game Pass abonelerini ilgilendiren kötü gelişmeye: Microsoft, yeni dönemde ardı ardına aylık abonelik alarak uzun vadeli Game Pass ‘biriktiren’ kullanıcılara engel olunacağını açıkladı. 2024’ün Eylül ayından itibaren Microsoft, abonelik süresini maksimum 13 ayla sınırlandıracak. Özetle, üst üste abonelik yenileseniz bile bunu 13 ayı geçecek şekilde yapamayacaksınız.

Şirketin Sıkça Sorulan Sorular bölümünde belirttiğine göre, 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren, Konsol için Game Pass’in maksimum uzatma süresi 13 ay olacak. Bu değişiklik, hesabınızda mevcut kullanım için 13 ayı aşan bir süre varsa onu etkilemeyecek, ancak 18 Eylül 2024’ten sonra 13 aydan fazla abonelik biriktirme imkanınız olmayacak.

Bu değişikliğin temel nedeni, Game Pass’in ilerleyen dönemde Game Pass Standart ile değiştirilecek olması. Ancak yeni Standart sürümü, ilk gün çıkışları da dahil olmak üzere mevcut avantajların birçoğuna sahip olmayacak.

Özetle, eğer mevcut bir Game Pass aboneliğiniz varsa, mevcut 209 TL’lik fiyat üzerinden uzatabileceğiniz kadar uzatmanız ve yeni bir zam, abonelik modeli gelmeden hesabınıza eklemeniz en mantıklısı olacaktır.

Sizler bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir