1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberi

Gemini Live, mobilde yapay zeka deneyimini arşa çıkaracak

Gemini Live cephesinden gelen bilgiler, yapay zeka modelinin mobil cihazlarda oldukça kayda değer değişiklikler planladığını gösteriyor.

Gemini Live, mobilde yapay zeka deneyimini arşa çıkaracak
0

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O 2024 etkinliğinde, mobil platformdaki yeni nesil yapay zeka modeli Gemini Live için heyecan verici özellikler tanıtan Google cephesinden yeni sızıntılar geldi. Buna göre Google, rakibi Apple Intelligence karşısında kendisini 3-4 adım öteye taşıyabilecek farklı özellikler üzerinde çalışıyor olabilir. İşte o özelliklere dair yeni detaylar…

Gemini Live, yapay zeka ile akıllı telefonlara kamp kurabilir

Gemini Live ile ilgili, ilk duyurulduğu andan itibaren Google cephesinden pek de yeni bir haber alamıyorduk. Buna karşın, Google’ın yeni yayınladığı uygulamalardan birinin kod satırlarında, Gemini Live’ın yeni nesil özelliklerine atıfta bulunan birkaç kod dizisi bulundu.

Gemini Live’da keşfedilen bu kod satırları iki önemli özelliğe işaret ediyor: Hız ve arka planda çalışmanın doğal hale getirilmesi…

Buna göre, Gemini ile diğer uygulamaları kullanırken sesli olarak sohbet etmeye devam edebileceksiniz. Örneğin Chrome’da arama motorunda bir şeyler aratıyorken, aklınıza takılan bir şeyi sesli olarak kendisine sorabilecek ve ekranı işgal etmeyecek şekilde sesli yanıtlar alabileceksiniz. Bu sayede, akıllı telefonunuz ile meşgulken, sanki arka planda biriyle sesli arama yapıyormuş gibi doğal bir deneyim elde etmiş olacaksınız.

Keşfedilen kod satırlarında ilgi çeken bir başka özellik de, telefonunuzun ekranı kilitli olmasına rağmen Google Gemini Live ile iletişim kurabilecek olmanız. Bu sayede Google Haritalar, Google Uçuşlar, Google Oteller ve YouTube gibi Google uygulamalarına erişebileceksiniz. Örneğin telefonunuz uzakta olsa bile, Gemini Live’dan sizin için YouTube’dan bir şarkı açmasını istemeniz mümkün olacak.

Sizler, Google cephesinden sızdırılan bu özelliklerle ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir