1. Anasayfa
  2. Mobil

Apple kullanıcıları yaşadı: Fotoğraflar için devrim niteliğinde yenilik!

Apple, Fotoğraflar uygulamasına getirdiği yepyeni özelliklerle kaybettiğiniz veya hasarlı fotoğrafları kurtarmanıza izin verecek.

Apple kullanıcıları yaşadı: Fotoğraflar için devrim niteliğinde yenilik!
0

Apple tarafından sunulan yeni işletim sistemi güncellemeleriyle birlikte Fotoğraflar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi. Bu yeni özellikle birlikte, kullanıcıların kayıp ve hasarlı fotoğraf ve videolarını düzeltmeleri ve kurtarmaları mümkün olacak. İşte bu yeni özelliğe dair detaylar…

Apple, Fotoğraflar için beklenen özelliğe kavuştu

Kullandığınız herhangi bir Apple ekosistemindeki işletim sisteminde, fotoğraflarınızı kaybetmenizin veya Fotoğraf ve videoların kaybolmasının çeşitli nedenleri olabilir. Fotoğraflar uygulamasına yeni eklenen özelliklerle, güncelleme sonrası fotoğraflarınızı kaybetmiş olabilirsiniz. Keza bazı görüntüler de Fotoğraflar kütüphanesine doğru şekilde kaydedilmemiş olabilir.

iOS 18, iPadOS 18 veya macOS Sequoia’ya gelen işletim sistemi güncellemeleriyle, artık hasarlı veya kayıp fotoğraflarınızı, videolarırnızı tarayarak kurtarmanız mümkün olacak. Buna karşın, eğer cihazınızda bu tip bir dosya yoksa, bu klasörde herhangi bir şey görmeyeceksiniz.

iOS’ta kurtarılabilecek dosyaları görüntüleme

  1. iOS 16, iPadOS 16.1 veya sonraki sürümlerinde, Son Silinenler albümünüzün kilidini açmak için Face ID veya Touch ID’yi kullanın.
  2. Bir fotoğrafa veya videoya dokunun, ardından Kurtar’a dokunun. Birden fazla fotoğrafı kurtarmak için Seç’e dokunun, fotoğraflarınızı veya videolarınızı seçin ve ardından Kurtar’a dokunun.
  3. Fotoğrafları veya videoları kurtarmak istediğinizi onaylayın.

MacOS’ta kurtarılabilecek dosyaları görüntüleme

  1. macOS Ventura veya sonraki sürümlerinde, Son Silinenler albümünüzün kilidini açmak için Touch ID’yi veya oturum açma parolanızı kullanın.
  2. Fotoğrafı veya videoyu tıklayın.
  3. Kurtar’ı tıklayın.

Sizler Apple Fotoğraflar için eklenen bu yeni özelliklerle ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir