1. Anasayfa
  2. Android Uygulamaları

YouTube uygulaması için yıllardır beklenen özellik geliyor!

Android'de YouTube uygulamasını deneyimleyen kullanıcılar için yıllardır beklenen o özellik en sonunda geliyor. İşte detaylar...

YouTube uygulaması için yıllardır beklenen özellik geliyor!
0

Dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanılan yayın / video servisi YouTube için Android kullanıcıların yıllardır beklediği bir özellik kapıda… Multi-tasking de denilen, kullanıcıların bir video izlerken ötekilere bakabileceği, başka işlerini de yapabileceği düzgün bir ‘resim içinde resim’ modu Android kullanıcıları için test ediliyor.

YouTube, Android için değişmeye başlıyor

YouTube, ücretli Premium abonelerine sunduğu arka planda oynatma özelliğini ücretsiz kullanıcılara açmasa da, 2022’de ABD’de başlattığı ve bu yıl küresel olarak yaygınlaştırdığı resim içinde resim (PiP) moduyla kullanıcılara bir alternatif sunuyor. Ancak, ücretli abone olsanız bile YouTube uygulaması içinde PiP modu şimdiye kadar çalışmıyordu.

YouTube uygulamasının Android 19.29.37 sürümünde, Galaxy S24 Ultra’da bir özellik keşfedildi. Bu gelen güncellemeyle birlikte, YouTube içinde video izlerken küçültme işlemi artık küçük bir çubuk yerine gerçekten işe yarar bir resim içinde resim moduyla geliyor. Bu video ekranı hem küçültülüp büyültülebiliyor hem de ekran üzerindeki konumu değiştirilebiliyor.

Android kullanıcıları için hemen belirtelim: Bu özellik, şimdilik test aşamasında ve henüz kullanıcılara sunulmuş değil. Ancak mini çubuğun 2018 yılında kullanıma sunulduğu ve tam 6 yıldır bu konuda bir gelişme yaşanmadığı düşünülürse, PiP modunun en yakın zamanda en azından belli bir kesim için sunulacağını tahmin ediyoruz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir