Qualcomm, Intel’in büyük bölümünü satın almak istiyor!
  1. Anasayfa
  2. İşlemciler

Qualcomm, Intel’in büyük bölümünü satın almak istiyor!

İddialara göre Qualcomm, Intel’in çip tasarım bölümünü satın almak istiyor. Peki Intel bu konuda ne düşünüyor?

0

Bilgisayar pazarında büyümek isteyen Qualcomm, dev rakibinin bazı ekiplerini satın almaya hazırlanıyor olabilir. Son iddialara göre Qualcomm’un, Intel’deki çip tasarım ekiplerini incelediği belirtildi. Intel ise maddi zorlukları bazı ekiplerini elden çıkararak çözmek istiyor.

Qualcomm, Intel’in çip tasarım bölümünü satın alabilir

Ortaya çıkan son iddialara göre Qualcomm, Intel’in tasarım portföyünün bazı bölümlerini satın almak istiyor. Snapdragon X serisiyle bilgisayar işlemcileri geliştirmeye başlayan şirket, bu kapsamda Intel’in PC çip tasarımlarından faydalanmayı planlıyor.

Qualcomm yöneticilerinin aylardır Intel’in çeşitli tasarım birimlerini incelediği ve şirketin PC operasyonlarını satın almak istediği iddia edildi. Dizüstü ve masaüstü çipleri üreten bu bölüm, PC pazarının zayıflamasıyla birlikte geçtiğimiz yıl yüzde 8’lik gelir kaybı yaşadı.

Intel ise üretim zorlukları ve piyasadaki olumsuzluklar karşısında finansal sıkıntılar yaşıyor. Şirket geçtiğimiz hafta ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı ve işgücünün yüzde 15’ini azaltmayı planladığını duyurdu. Intel CEO’su Pat Gelsinger, alt şirket Altera’nın satışı dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri değerlendiriyor.

Qualcomm ise akıllı telefonların ötesine geçmeye çalışıyor. Buna göre PC ve veri merkez gibi pazarlardaki fırsatları değerlendirmek istiyor. Tabii kaynaklar, Intel’in sunucu işlemcisi operasyonlarını satın alabileceğini de belirtti.

Intel daha önce bilgisayar işlemcilerine “derinden bağlı” olduğunu söyledi ve operasyonlarda küçültme yapmayacağını belirtti. Ancak karşı karşıya kaldığı finansal baskılar, Qualcomm ile olası bir iş birliğine yol açabilir.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir