Asus, GDDR6 bellekli RTX 4070 ekran kartını piyasaya sürüyor
  1. Anasayfa
  2. Donanım

Asus, GDDR6 bellekli RTX 4070 ekran kartını piyasaya sürüyor

Asus'un yeni GDDR6 bellekli GeForce RTX 4070 ekran kartı, yüksek performansı ve sınıf atlayan soğutma kapasitesiyle öne çıkıyor.

0

Asus, ekran kartı sektöründe ses getirecek yeni GDDR6 bellekli GeForce RTX 4070 modeliyle karşımıza çıkıyor. Yeni model, mevcut RTX 4070 EVO’ya dayanıyor ama işin içine birkaç yenilik ve güncelleme katılmış durumda. Oyuncular ve grafik tasarımcılar için tasarlanan kart, 2,5 slot kalınlık ve çift fanlı soğutma sistemi ile hem güçlü performans sunuyor hem de soğutma konusunda sınıf atlıyor. Ayrıca şık ve sade bir tasarımla siyah renk tercih edilmiş. Peki ne gibi faydalar sunacak? Ayrıntılar haberimizde…

Asus, GDDR6 bellekli RTX 4070 ekran kartını piyasaya sürüyor

Standart RTX 4070 modeli 12 GB 21 Gbps GDDR6X bellek ile geliyor, yani oldukça hızlı bir bellek. Ancak Asus, yeni modelinde GDDR6 bellek kullanmayı tercih etmiş. “Bu ne anlama geliyor?” diye sorabilirsiniz. GDDR6 versiyonunun hızı 20 Gbps olarak tahmin ediliyor, bu da GDDR6X’ten %5 daha düşük bir hız anlamına geliyor. Yani küçük bir performans farkı olsa da bu fark oyun deneyiminizi büyük ölçüde etkilemeyecek. Asus ve Nvidia, iki model arasında belirgin bir performans farkı olmayacağını söylüyor.

Bu hafif hız farkına rağmen, kartın sunduğu performans hala oldukça etkileyici. Özellikle 1440p çözünürlükte oyun oynamak ve grafik yoğun görevler için ideal bir seçenek olacak. Ayrıca, çift fanlı soğutma sistemi kartın serin kalmasını sağlarken, yoğun yük altında bile performans kaybı yaşamanızı engelleyecek.

Çift fanlı bu yeni model, Asus’un soğutma teknolojisiyle donatılmış durumda. Kart, sadece performansı değil, aynı zamanda serin çalışmayı da ön planda tutuyor. 2,5 slot kalınlık ise kartın soğutma çözümüne daha fazla alan tanıyor. Bu sayede, uzun süreli kullanımda bile kartın performans kaybı yaşamadan çalışması hedefleniyor.

Asus’un bu yeni modeli, yüksek performans arayan oyuncular ve tasarımcılar için iyi bir çözüm olabilir. Daha düşük hızdaki GDDR6 belleğin, GDDR6X’e göre fiyat açısından daha cazip olması da bu kartı ilgi çekici kılabilir. Yeni GDDR6 sürümü, fiyat-performans dengesi açısından nasıl bir avantaj sağlayacak? Bunu bekleyip göreceğiz, ancak Asus’un bu hamlesi, kullanıcılar için farklı bütçelere hitap eden bir alternatif sunuyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir