1. Anasayfa
  2. Android

Android’in dahili QR kod tarayıcısı değişiyor! İşte yeni tasarımı

Android 'in QR kod tarayıcısı için yeni bir tasarım yolda. Gelin ne değişmiş nasıl olmuş birlikte bir göz atalım.

Android’in dahili QR kod tarayıcısı değişiyor! İşte yeni tasarımı
0

QR kodlar, günümüzde hemen her yerde karşımıza çıkıyor ve modern akıllı telefonlar, bu kodları taramak için hızlı ve kullanışlı bir yöntem sunuyor. Android telefonlar, sistem içine entegre edilmiş QR kod tarama işlevselliğiyle geliyor. Bu fonksiyon, bazı küçük ama önemli eklemeler dışında genellikle pek değişmiyor. Ancak, en son Google Play hizmetleri beta sürümünde bulunan yeni kanıtlar, bir yeniden tasarımın yolda olduğunu gösteriyor.

Android QR kod tarayıcısı yeni tasarımının detayları

Android’in QR kod tarayıcısında yapılacak değişiklikler, v24.28.30 beta sürümünde keşfedildi. Android Authority’nin yaptığı incelemeler, Android’in QR kod tarayıcısının yeniden tasarlanan arayüzünü ortaya çıkardı. Kullanıcılar, bu işlevselliğe Android telefonlarının Hızlı Ayarlar kutucuğundan veya uygulama çekmecesinden (Pixel telefonlarda) ulaşabiliyor. Android’in stok Kamera uygulaması da QR kodlarını tarayabiliyor, ancak Hızlı Ayarlar çözümü bu işlemi biraz daha kolaylaştırıyor.

Mevcut formda, dahili QR kod tarayıcısını etkinleştirmek, büyük bir vizörün açılmasını sağlıyor ve ekranın sağ üst köşesinde iki düğme yer alıyor: bir el feneri düğmesi ve bir geri bildirim düğmesi. Ekranın alt kısmında ise “Fotoğraftan tara” seçeneği ile bir galeri simgesi bulunuyor, bu da kullanıcıların kaydedilmiş görüntülerden kod taramalarına olanak tanıyor.

Yeni tasarımla birlikte, el feneri, “Fotoğraftan tara” ve geri bildirim seçeneklerinin tümü ekranın alt kısmındaki bir hap şeklindeki kutunun içine yerleştiriliyor. Android Authority’ye göre, bu yeniden düzenleme, kullanıcıların QR kod tarayıcısını tek elle kullanırken daha rahat erişmesini sağlıyor.

Ekranda “QR kodu tara” yazan metin de artık vizörün hemen üstünde bulunan hap şeklindeki bir kutuya taşınmış durumda. Önceki tasarımda bu metin vizörün hemen altında yer alıyordu. Ayrıca, sol üst köşedeki kapatma düğmesi (x) yeni tasarımla birlikte kaldırılmış.

QR kod tarayıcısında yapılan bu yeniden konumlandırma değişikliklerine ek olarak, yeni bir animasyon da geliyor. Bu animasyon, tarayıcı tetiklendiğinde ortaya çıkıyor ve ekran vizörünün hafifçe genişleyip yerine geri düşmesi şeklinde bir hareket içeriyor. Büyük bir değişiklik olmasa da bu yenilik, kullanıcı deneyimini bir nebze de olsa tazeliyor.

Bu yeni eklemelerin Android kullanıcılarına ne zaman sunulacağı belirsiz, ancak Google Play hizmetleri beta sürümünde zaten görüldükleri için geniş çaplı yayılımın çok uzakta olmadığını umuyoruz.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir