1. Anasayfa
  2. Elektrikli Otomobil

ABD’den elektrikli otomobil üretimi için milyar dolarlık destek!

ABD hükümeti kapanan elektrikli otomobil fabrikaları için destek kampanyasını başlattı. Şirketlere 1,7 milyar dolar değerinde ödeme yapacak.

ABD’den elektrikli otomobil üretimi için milyar dolarlık destek!
0

ABD hükümetinden elektrikli otomobil üretimine milyar dolar değerinde destek geldi. Ülkedeki kapanan elektrikli otomobil fabrikalarını faaliyete geçirmeyi amaçlayan Biden yönetimi, fabrikaların açılması için 1,7 milyar dolar ödeme yapacak.

ABD’nin elektrikli otomobil üretim desteği Jeep’i harekete geçirdi!

Son zamanlarda elektrikli otomobil satışlarındaki düşüş tüm pazarı etkiledi. Çin’de böyle bir sorun bulunmazken, Avrupa ve Amerika elektrikli otomobil satışlarından pek memnun değil. Bunun delili geçtiğimiz günlerde paylaştığımız satış rakamları. Ancak ikna olmayanlar için kapanan fabrikalar da örnek olarak gösterilebilir.

Bu duruma dur demek için harekete geçen ABD, kapanan elektrikli otomobil fabrikalarının tekrar faaliyete geçmesi için çalışmalara başladı. Bu fabrikalara toplam 1,7 milyar dolar değerinde maddi destek vermeyi amaçlayan hükümet, elektrikli otomobil ya da parçasını üreten fabrikaları geri açmak için uğraşıyor.

8 eyalette yer alan toplam 11 fabrikayı harekete geçirmeyi amaçlayan Biden yönetiminin çağrısına ilk cevap Jeep’den geliyor. ABD’nin destek verdiği firmalar arasında yer alan Stellantis, ülkede bulunan Cherokee fabrikasını harekete geçirecek. Aynı şekilde General Motors da ülkede bulunan tesisini elektrikli araç üretim merkezine dönüştürecek.

İki firmanın da ABD genel merkezli olması işleyişi hızlandırmış gibi gözüküyor. Bakalım ülkede düşen elektrikli otomobil satışları bu adımla yükselecek mi? Siz ABD’nin milyar dolarlık desteği hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Tepki Ver
  • 1
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir