Stellantis’in 2024’te kazandığı dudak uçuklatan servet açıklandı!
  1. Anasayfa
  2. Otomobil

Stellantis’in 2024’te kazandığı dudak uçuklatan servet açıklandı!

Stellantis, 2024'ün ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Peki şirket ne kadar para kazandı? Detaylar haberimizde...

0

Stellantis, 2024’ün ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket bu dönemde 85 milyar euro gelir elde etti ve 5,6 milyar euro net kar açıkladı. Stellantis, operasyonel zorlukları aşmak ve Kuzey Amerika payı ile envanter performansını iyileştirmek için kararlı adımlar attı.

Ayrıca 6,7 milyar Euro sermaye iadesi gerçekleştirdi ve 2024 hisse geri alım programının hızlandırılmasıyla 3 milyar euro seviyesinde bir iade sağladı. Yıl sonuna kadar da en az 7,7 milyar euro iade taahhüdünü sürdürüyor.

Stellantis 2024 karını açıkladı!

Stellantis, yılın ilk yarısında yüzde 10 marja sahip 8,5 milyar Euro AOI (Amortisman ve İtfa Payları Öncesi Faaliyet Karı) açıkladı. Şirket, yakın vadede yeni ürünlerin piyasaya sürülmesiyle ürün gamındaki boşlukları doldurmayı ve Kuzey Amerika, Genişletilmiş Avrupa ve Maserati’nin performansını iyileştirmeyi hedefliyor. Bu adımlar, 2024’ün ikinci yarısı ve 2025 için önemli performans iyileştirme fırsatları yaratacak.

Şirketin CEO’su Carlos Tavares, şirketin ilk yarı yıl performansının zorlu endüstriyel koşullar ve operasyonel sorunlar nedeniyle beklentilerin altında kaldığını belirtti. Ancak şirketin yılın geri kalanında en az 20 yeni aracı pazara süreceğini duyurdu.

Orta Doğu ve Afrika’da pazar payında ilk sıraya yerleşti ve Avrupa ile Güney Amerika’da pazar liderliğini sürdürdü. ABD’de ise şarj edilebilir hibrit araç satışlarında birinci ve düşük emisyonlu araç satışlarında ikinci sırada yer aldı.

2024 yılında üretimi başlayan 10 yeni ürünle birlikte toplamda en az 20 yeni ürün tanıtımı planlanıyor. Bu ürünler arasında Peugeot 3008 ve 5008, Yeni Lancia Ypsilon, Maserati Grecale Folgore, Citroën Basalt ve Stellantis Pro One Vanları bulunuyor. Teknoloji odaklı Leapmotor International ortak girişimi ile elektrikli C10 SUV ve T03 modellerini de tanıtmaya hazırlanıyor.

Yazılım ve bağlı hizmetlerden elde edilen gelirlerin artışıyla mobilite deneyimini dönüştürüyor. Bu bağlamda e-Routes, ChatGPT gelişmiş sanal asistan, AppMarket ve Free2Move by Connect Fleet gibi yenilikçi hizmetler sunuyor.

Ek olarak, elektrikli araçlar için yeni nesil batarya hücreleri ve çift kavramalı şanzıman teknolojileri geliştiriliyor. Üstelik makroekonomik belirsizliklere rağmen 2024 yılında çift haneli AOI marjı ve pozitif endüstriyel serbest nakit akışı beklentilerini sürdürüyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir