1. Anasayfa
  2. İşlemciler

Intel Arrow Lake-S Core Ultra 200 tanıtımı ertelendi mi?

Intel'in Arrow Lake-S "Core Ultra 200" masaüstü işlemcisinin Aralık ayında piyasaya sürüleceği iddia edildi.

Intel Arrow Lake-S Core Ultra 200 tanıtımı ertelendi mi?
0

Intel Arrow Lake-S “Core Ultra 200” masaüstü işlemcisinin tanıtımı, AMD’nin Ryzen 9000 serisinden beş ay sonra gerçekleşecek. Ancak Intel’in yeni masaüstü işlemcileri beklenenden çok daha geç piyasaya sürülebilir. Sosyal medya üzerinde tarafından paylaşılan söylentiye göre ürünün tanıtımı Aralık ayına ertelenebilir.

Intel Arrow Lake-S Core ne zaman çıkacak?

Gelen bilgilere göre, Intel’in yeni masaüstü işlemcilerinin Core Ultra 200 serisinin Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak bu durum değişebilir. İşlemcilerin bir sonraki “ON” etkinliğinde Eylül ayında tanıtılacaktı. Ancak gelen haberler doğruysa, durum böyle olmayabilir.

Markanın masaüstü işlemcilerde sorun yaşaması Intel Arrow Lake-S “Core Ultra 200” lansman tarihini de etkiliyor. Özellikle şirketin 13. ve 14. nesil çiplerinin yaşadığı problemler nedeniyle büyük bir tepkiyle karşı karşıya kalmış durumda. Markanın problem yaşatan çiplerinin yanında müşteri desteğinde de sorun yaşaması her geçen gün satış oranlarının düşmesine neden oluyor.

Birçok kişi İntel’de yaşanan sorunlar nedeniyle AMD Ryzen işlemcilere geçmeye başladı. Ryzen 9000 işlemcilerinin bu alanda yeni bir rakibi olmaması, onların daha fazla pazar payı kazanmasına neden oldu. Bu da Intel için zor anların başlamasını tetikledi. Firma tarafından çıkarılan Alder Lake ve Raptor Lake serilerine olan güvenin de azalması markanın imajını ciddi şekilde etkiledi. Bu nedenle Intel, Eylül ayındaki etkinliğinde çıkaracağı ürünleri ince eleyip sık dokuyor.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir