1. Anasayfa
  2. Otomobil

İkinci el otomobil fiyatlarında şok düşüş!

İkinci el otomobil fiyatları düştü! Peki bu düşüş daha devam edecek mi? En çok hangi otomobiller satıldı? İşte konuyla ilgili detaylar...

İkinci el otomobil fiyatlarında şok düşüş!
0

İkinci el otomobil fiyatları ile ilgili veriler gelmeye devam ediyor. Uzun süredir yükselişte olan otomobil fiyatlarında belirgin düşüşler kaydedildi. Peki bu düşüşler ne durumda? İkinci el otomobil fiyatları daha da düşecek mi? İşte detaylar…

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Bilindiği üzere geçtiğimiz yaz ayında otomobil fiyatlarında ciddi bir yükseliş kaydedilmişti. Bu yükselişle birlikte piyasa her gün daha da artmış artı olarak araç satışlarında da artışlar kaydedilmişti. Kısacası hem fiyatlar artıyordu hem de piyasada alınabilecek, bütçe dostu otomobiller giderek azalıyordu.

Ancak kredi faiz ve ödeme planlarında yapılan değişiklikler ile birlikte bu durum tersine dönmüştü. Zira düşük faizler Merkez Bankası kararları ile birlikte yükselmiş, geniş ve uzun yıllara bağlanan ödeme planları daraltılmıştı. Bununla birlikte ikinci el otomobil piyasası da ciddi anlamda yavaşladı.

Arabam.com tarafından yayınlanan verilere göreyse ikinci el otomobil fiyatlarının artmasının beklendiği bu dönemde fiyatlar giderek azaldı. Zira piyasada beklenen canlılık sağlanamadı. Haziran ayında bir önceki aya göre “reel fiyatlarda” yüzde 1,8’lik düşüş yaşanırken yılın ilk ayına oranla yüzde 13,4’lük bir düşüş gözlendi.

Bu ay en fazla ilan verilen markalar sırasıyla Fiat, Renault ve Volkswagen olurken en fazla ilan verilen modeller ise Clio, Astra ve Megane oldu. Haziran’da ilanlarda 600 bin TL’ye kadar olan araçların oranı yüzde 58,1 olurken 600 bin TL ile 1 milyon TL aralığındaki araçların oranı yüzde 28,5 oldu. 1 milyon TL’nin üzerindeki araçların ilan oranı ise yüzde 13,3 oldu.

Peki siz ülkemizdeki ikinci el otomobil fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın. Daha fazla içerik için ShiftDelete.Net YouTube kanalına abone olabilir video bildirimlerini açabilirsiniz. Ayrıca ShiftDelete.Net sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir