PC ve PlayStation’ın efsane oyunları sonunda Xbox’a geliyor!
  1. Anasayfa
  2. Oyun

PC ve PlayStation’ın efsane oyunları sonunda Xbox’a geliyor!

Final Fantasy serisi Xbox yolunda. Microsoft ve Square Enix'in tüm oyunları konsola getirmek istediği belirtildi.

0

PlayStation ve PC için onlarca oyuna sahip olan Final Fantasy, nihayet Xbox için de genişlemeye hazırlanıyor. Final Fantasy’nin bazı yapımları Xbox için çıkış yapmış olsa da, Square Enix’in tüm seriyi konsola getirmek istediği bildirildi.

Final Fantasy serisi Xbox yolunda

Oyun endüstrisinin bilindik isimlerinden Jez Corden, Final Fantasy oyunlarının çok yakında Xbox konsollarına geleceğini söyledi. Bu oyunlar arasında yakın zamanda piyasaya sürülen Final Fantasy Pixel Remaster serisi, Final Fantasy XVI ve Final Fantasy VII Remake bulunuyor.

Bu oyunların Xbox’ta ne zaman yayınlanacağı henüz belirsiz. Ancak Pixel Remaster’ların konsola gelecek ilk oyunlar olacağı düşünülüyor. Remake yapımlarının da Xbox’a taşınma ihtimali oldukça yüksek. Ancak Final Fantasy XVI, PS5 ve PC için tasarlandığı için Xbox için gecikebilir.

Corden’a göre Final Fantasy VII Remake’in Xbox’a gelmesi daha uzun sürebilir. Üç oyundan olan bu seri; PlayStation için özel olarak geliştirilmişti. Bu yüzden tüm koleksiyonun tamamlanması gerekecek. Yakın zamanda piyasaya sürülen Final Fantasy VII Rebirth de hala bazı ayrıcalıklara sahip.

Xbox’ın Eylül ayında düzenlenecek Tokyo Game Show’da sürpriz yapabileceği düşünülüyor. Tabii etkinlikte Microsoft’un büyük bir panel düzenleyeceğini de belirtelim. Çıkış tarihleri belirsiz olsa da, birden fazla Final Fantasy yapımının Xbox’a geleceğini söylemek mümkün.

Final Fantasy XIV, bu yılın başlarında Xbox Series için yayınlanmış ve oyuncular tarafından beğenilmişti. Daha fazla açıklamanın Microsoft ve Square Enix’ten gelmesini bekliyoruz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim
  • 0
    harika_
    Harika
  • 0
    sinir_bozucu
    Sinir Bozucu
  • 0
    _a_rt_c_
    Şaşırtıcı
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir