1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya Platforumları

Elon Musk, SpaceX ve Twitter (X) ile ilgili son kararını verdi!

Elon Musk, son dönemde aldığı önemli kararlara bir yenisini ekleyerek, SpaceX ve Twitter (X) ile ilgili kritik bir sürece giriyor...

Elon Musk, SpaceX ve Twitter (X) ile ilgili son kararını verdi!
0

Son aylarda hem Avrupa Komisyonu hem de kendi hissedarları tarafından oldukça büyük bir baskı altına alınan ve Tesla satışlarının da gözle görünür oranda düşmesiyle baskı altında olan Elon Musk, SpaceX ve artık X olarak bilinen Twitter ile ilgili kritik bir karar aldı. İşte Musk’ın kararına dair detaylar…

Elon Musk, Twitter (X) ve SpaceX için taşınma kararı aldı

Ünlü girişimci Elon Musk, iki önemli şirketinin genel merkezlerini Kaliforniya’dan Teksas’a taşıyacağını açıkladı. Devasa roket firması SpaceX ve sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) merkezleri, Kaliforniya eyaletinin yeni bir yasasına tepki olarak Teksas’a taşınacak.

Son zamanlarda ABD siyasetinde daha aktif rol alan Musk, geçtiğimiz günlerde Donald Trump’ı başkanlık için resmen desteklediğini açıkladı. Wall Street Journal’ın, Musk’ın Trump kampanyasına aylık 45 milyon dolar aktaracağı iddiasını ise reddeden Musk, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Musk, X’in San Francisco’dan Austin’e taşınma kararını açıklarken, şehirdeki güvenlik sorunlarına da değindi. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise Musk’ın kararını eleştiren bir paylaşım yaptı ve bu taşınmanın bölgede oluşturacağı ekonomik sorunlara değindi.

Eyaletler genellikle şirket merkezlerini kendi bölgelerine çekmek için rekabet ederken, Musk’ın kararı Teksas’ı uzay araştırmalarında lider konuma getiriyor. SpaceX ve X şirketlerinin sözcüleri, taşınma kararının Kaliforniya’daki iş gücünü nasıl etkileyeceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Tepki Ver
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Fonder : teknokesif.com.tr

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir